44. “Izložba malih životinja” s ukupno 2100 eksponata opravdala titulu najbolje i najveće u Republici Hrvatskoj

U multifunkcionalnoj hali Međunarodnog sajma Viroexpo u petak, 20. prosinca, otvorena je 44. “Izložba malih životinja”, koju je organizirala Udruga uzgajivača malih životinja “Golub” Virovitica.

Izložbu malih životinja svečano je otvorio virovitičko-podravski župan Igor Andrović, a prisutne su pozdravili i prigodnim riječima obratili se predsjednik Hrvatskog saveza udruga uzgajivača malih životinja i Udruge uzgajivača malih životinja “Golub” Virovitica Željko Šerepac, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije Vesna Šerepac te pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Virovitice Alen Bjelica. Otvorenju su, između ostalih, nazočili i zamjenik župana Marijo Klement, tajnik Virovitičko-podravske županije Ivo Horvat, tajnik Udruge uzgajivača malih životinja “Golub” Virovitica Miroslav Radović te brojni drugi i uvaženi gosti.

11 4

Inače, iz godine u godinu ova virovitička “Izložba malih životinja” nosi laskavu titulu najbolje i najveće u Republici Hrvatskoj, a produkt je to dugogodišnjeg mukotrpnog rada članova Udruge “Golub”. Ljepota uzgoja malih životinja i ove je godine bila predstavljena kroz tri dana, od petka, 20. prosinca do nedjelje, 22. prosinca, a posjetitelji su mogli vidjeti ukupno 2100 eksponata, među kojima 1100 golubova, 418 ukrasnih vodenih i patuljastih peradi, 319 kunića, 218 ptica i desetak zamorčića.

22

Ove godine, po 20. puta uz pomoć Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu VPŽ i uz suradnju osnovnih škola s područja županije, virovitička Udruga uzgajivača malih životinja “Golub” provela je likovni natječaj na temu “Moj mali prijatelj”. Prigodom otvorenja Izložbe izabrani su najbolji radovi u određenim kategorijama. Na natječaj su stigla ukupno 143 rada, od kojih 113 “otpada” na razrednu nastavu, 16 na predmetnu, a preostalih 14 na predškolsku dob. Ukupno je sudjelovalo 13 ustanova.

33

Razredna nastava:

  1. mjesto – Mara Relić, 4. razred OŠ “Josipa Kozarca” Slatina, mentorica Kata Huber;
  2. mjesto – Sabina Heged, 3. razred OŠ “Antuna Gustava Matoša” Čačinci, mentorica Tatjana Maršić;
  3.  mjesto – Tea Jakupec, 4. razred OŠ “Petra Preradovića” Pitomača, mentorica Vedrana Filipović Marinić.

Predmetna nastava:

  1. mjesto – Ana Nater, 7. razred OŠ “Vladimir Nazor” Virovitica, mentorica Vedrana Torbaji;
  2. mjesto – Anita Krsnik, 8. razred OŠ “Antuna Gustava Matoša” Čačinci, mentorica Mateja Galić;
  3. mjesto – Klara Kocijan, 5. razred OŠ “August Cesarec” Špišić Bukovica, mentorica Vesna Matovina.

Izvan kategorije:

Učenica Male škole općine Lukač Gabrijela Crnojević, učitelj Igor Fućkar.

Na samom kraju službenog dijela, župan Andrović pohvalio je rad Udruge “Golub”, sve članove koji su pridonijeli uspješnom razvoju Udruge i sve one koji su bili dio organizacijskog tima ove Izložbe, isto tako pohvalio je sve učenike koji su sudjelovali u natječaju “Moj mali prijatelj”, a najboljima je uručio i prigodne diplome. (www.icv.hr, ts, virovitica.hr, foto: M. Rođak)

 

Skip to content