„32 krunice za 32 godine 4. gardijske brigade“: Splitski bajkeri i godine u Virovitici odali počast poginulim hrvatskim braniteljima

Po deseti put Moto klub 4. gardijske brigade iz Splita organizira karavanu Lijepom našom u sklopu koje obilaze spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima te na svako spomen obilježje stavljaju krunicu. Jedna od destinacija karavane, koja ove godine nosi naziv „32 krunice za 32 godine 4. gardijske brigade“, već tradicionalno je i Virovitica.

Ispred Gradskog groblja u Virovitici goste iz Splita dočekao je gradonačelnik Ivica Kirin te domaći bikeri iz Moto kluba „Kumovi“. Potom je kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu stavljena nova krunica te su položeni lampioni.
U ovogodišnjoj karavani sudjeluje 20-ak motociklista.

Cilj je uvijek isti – promicanje istine o Domovinskom ratu te obilazak spomen obilježja podignutih u čast poginulim hrvatskim braniteljima. Da se ne zaboravi i da prašina nikada ne prekrije naše spomenike, rekao je predsjednik Moto kluba 4. gardijske brigade Zlatko Borojević ujedno najavivši za 28. travnja središnju svečanost proslave obljetnice ove brigade, a koja će se održati u bivšoj vojarni Dračevac.

Motociklistima iz Splita zahvalili su gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin te predsjednik MK „Kumovi“ Mario Kopfer.

Hvala ovim momcima koji su bili aktivni pripadnici Hrvatske vojske i danas čuvaju od zaborava Domovinski rat i žrtvu koji su podnijeli naši branitelji. Drago mi je da nam uvijek dolaze dobre volje i nasmijani, bez obzira da li je vrijeme sunčano ili pada kiša kao danas, rekao je gradonačelnik I. Kirin. (virovitica.hr)

Skip to content