ZA NAJTEŽE OBOLJELE PACIJENTE Grad Virovitica pomaže Općoj bolnici u nabavi transportnog respiratora

Na aktualnom satu današnje sjednice Gradskog vijeća, gradonačelnik Ivica Kirin najavio je potpisivanje ugovora između Grada i Opće bolnice Virovitica za nabavu transportnog respiratora.

Naime, gradonačelnik je upitan za stanje u našim zdravstvenim ustanovama te na koji način Grad pomaže zdravstvenom sustavu u ovo teško vrijeme kada smo pogođeni pandemijom koronavirusa.

Ugovor između Grada Virovitice i Opće bolnice bit će potpisan u srijedu, 23. prosinca u 9,00 sati u Gradskoj upravi. Riječ je o financijskoj pomoći u iznosu od 200.000,00 kuna koji Grad daje za nabavu transportnog respiratora za potrebe Odjela za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivnu medicinu Opće bolnice Virovitica.

Nakon razgovora s ravnateljem bolnice Dinkom Blaževićem, donio sam Odluku o financijskoj donaciji za nabavu transportnog respiratora koji će služiti bolnici i pacijentima i nakon što završi ova epidemija. Situacija s pacijentima na respiratoru može se već sutra zakomplicirati jer imamo velik broj bolesnika. Postoji opasnost da za teške bolesnike neće biti dovoljan broj respiratora i blizu smo te granice, ističe Ivica Kirin.

Gradonačelnik naglašava kako je svakodnevno u kontaktu kako sa Stožerom civilne zaštite Grada Virovitice i županijskim Stožerom, tako i s voditeljima svih zdravstvenih institucija na području grada.

Moramo biti strpljivi i odgovorni te izdržati do kraja godine dok ne stigne cjepivo i dok ne dođe do popuštanja mjera. Čuvajući sebe, ujedno čuvamo i druge jer ovaj virus je pokazao da nema pravila kada se radi o najtežim oblicima oboljenja, dodao je gradonačelnik Kirin.

Također, gradonačelnik naglašava da je Virovitica pripremljena za najgori scenarij, a dokaz tome je da je potpisao izdavanje dijela opreme iz državnih rezervi kojima upravlja Grad Virovitica za trijažu Općoj bolnici.

Mi u gradu Virovitici radimo planski i promišljeno i ne dozvoljavamo da nas nešto iznenadi. Naša je zadaća da Grad vodimo odgovorno te da imamo odgovor na svaku novo nastalu situaciju, zaključuje I. Kirin. (virovitica.hr)

Podijelite sadržaj

Grad Virovitica

Skip to content