POKLON ZA MALE ZNANSTVENIKE Grad Virovitica i Savjet mladih donirali dječjem vrtiću moderan mini mikroskop

Moderan dječji mikroskop stigao je danas u Dječji vrtić Cvrčak Virovitica, a riječ je o poklonu koji je, u suradnji s Gradom Viroviticom, za mališane nabavio Savjet mladih Grada.

Mikroskop su vrtićarcima predale zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek – Golinac i predsjednica Savjeta mladih Grada Virovitice Edita Vidak.

Prema riječima ravnateljice vrtića Sandre Moslavac, mikroskop će koristiti sve predškolske skupine u zgradi 2 (Starčevićeva) za istraživačke aktivnosti.

Istražujući i radeći na različitim projektima obogaćujemo svoj odgojno-obrazovni rad i doprinosimo još većoj kvaliteti vrtića, kaže S. Moslavac.

Mikroskop je zaobljenog i jajolikog oblika te je kao takav lakši za držanje djeci. Može se povezati s računalom te tako zahvaljujući mini mikroskopu stvari postaju izuzetno velike. Također, mikroskop ima i gumb pomoću kojeg se sve što se gleda može fotografirati.
Mališane je poklon jako razveselio te jedva čekaju pokrenuti mikroskop kako bi promatrali bube, paukove, mrave… (virovitica.hr)

Podijelite sadržaj

Grad Virovitica

Skip to content