GRADSKO VIJEĆE Virovitica će na proljeće biti veliko gradilište: Očekuje nas obnova Franjevačkog vrta, nove ceste, nogostupi…

Na aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća, odgovarajući na pitanja vijećnika, gradonačelnik Ivica Kirin najavio je neke od projekata koji nas očekuju u narednom periodu.

Prije nekoliko dana nominirali smo prema Hrvatskim šumama tri ceste i to spoj Ribnjaka i Mlinske, asfaltiranje ceste do IX. Ribnjaka, kao i spojnu cestu Golo-Brdo – Špišić Bukovica. Cilj nam je da se ovi projekti stave u plan Hrvatskih šuma jer se radi o prometnicama koje služe za prijevoz drva iz okolnih šuma, rekao je gradonačelnik Kirin.

Također, najavljeno je da se u proljeće kreće sa sanacijom prekopa na cestama na području grada, a otvara se i niz novih gradilišta: nogostup u Podravskoj, ceste Gundulićevoj, Preradovićevoj, Sv. Trojstva… Osim toga, sljedeće godine očekuje se i početak radova na obnovi Franjevačkog vrta. Trenutno je u tijeku izdavanje potrebnih dozvola i priprema natječajne dokumentacije za izvođače radova.

Radimo plan što će se sve graditi 2021. godine, kao i u periodu od 2021. do 2025. Prijavljuje se velik broj javnih projekata kako od strane Grada, tako i Virovitičko-podravske županije, koji nakon odobrenja sredstava mogu krenuti odmah u realizaciju, što se vidi i po izdanim dozvolama. Velika je aktivnost investitora i u privatnom sektoru pa će izvođači radova imati pune ruke posla, zbog čega ćemo imati dulji period za realizaciju zacrtanih projekata, podcrtao je gradonačelnik I. Kirin. (virovitica.hr)

Podijelite sadržaj

Grad Virovitica

Skip to content