Gradonačelnik primio provoditelje akcije “Mir i dobro” – upozoreno na opasnosti prilikom upotrebe pirotehničkim sredstvima

mirGradonačelnik Ivica Kirin, u prostorijama Grada Virovitice, primio je provoditelje akcije “Mir i dobro”.  Cilj akcije koja će se provoditi u osnovnim školama je skrenuti učenicima pozornost na opasnost rukovanja pirotehničkim sredstvima, a kao i svih ovih godina akciju provodi Policijska postaja Virovitica u suradnji s Gradom Viroviticom i Turističkom zajednicom grada Virovitice.

 

Gradonačelnik Ivica Kirin iskoristio je prigodu da posebno upozori roditelje da vode brigu o tome da li i kakva pirotehnička sredstva kupuju njihova djeca. Podsjetio je i na to da korištenje pirotehnike nije primjereno proslavi Božića te da su prošla vremena kada se je ovaj poseban blagdan slavio eksplozijom i bukom, a došla ona kada se slavi u obiteljskom krugu glazbom i veseljem.

 

Načelnik Barčan istaknuo je da je cilj akcije koja će trajati do 08. siječnja 2011. godine provođenje i povećanje sigurnosti građana za vrijeme proslave božićno-novogodišnjih blagdana kada će se u organiziranim i neorganiziranim slavljima koristiti i veliki broj raznih pirotehničkih sredstava. Posebno je naglasio da je strogo zabranjena upotreba pirotehnike u zatvorenim prostorijama te da se drugi razred pirotehničkih sredstava može upotrebljavati samo od 27. prosinaca do 1. siječnja i to samo osobe starije od 18 godina.

 

Uz načelnika Policijske postaje Virovitica Zlatka Barčana i djelatnike postaje Ivice Blaževića i Željka Gobca primanju je nazočio i direktor Turističke zajednice grada Virovitice Antun Mihoković.

Skip to content