18. SŠNIDOR u Virovitici

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U organizaciji Zajednice županijskih zajednica udruga HVIDR-a RH planira se održavanje 18-tog  Svehrvatskog športskog natjecanja invalida Domovinskog rata (18. SŠNIDOR) dana 11. listopada 2012. godine u gradu Virovitici.

 Natjecanje se organizira pod Visokim pokroviteljstvom župana Virovitičko-podravske županije g-dina Tomislava Tolušića, dok su supokrovitelji ovog programa gradonačelnici i načelnici općina Virovitičko-podravske županiji, pa samim tim i Grad Virovitica.  Ove se godine po prvi puta ovaj tradicionalni program HVIDR-a RH organizira u suradnji sa Udrugom 100%-tnih HRVI-a I skupine i Zajednicom udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

 SŠNIDOR je športska manifestacija koja je nastala prije 18 godina u sklopu Ministarstva obrane RH, a ove je godine Virovitičko-podravskoj županiji i gradu Virovitici pripala čast da bude domaćin završnog natjecanja. Osnovna svrha organiziranja ovog tradicionalnog programa je briga o promicanju športskih i rekreativnih aktivnosti naših članova, radi unapređenja opće zdravstvene sposobnosti HRVI-a, te provođenje psihičke i zdravstvene rehabilitacije u cilju lakšeg uključivanja u društveni život nakon stradavanja u Domovinskom ratu.

Na natjecanju se predviđa sudjelovanje oko 900 športaša, hrvatskih ratnih vojnih invalida, članova 22 postave: predstavnika 20 županijskih zajednica udruga HVIDRa u Republici Hrvatskoj  i  HVIDRa HVO Herceg Bosna, koji će se natjecati u 10 invalidskih športskih disciplina, odnosno 28 športskih natjecateljskih kategorija: boćanje, viseće kuglanje, elektronski pikado, kuglanje, plivanje, stolni tenis, streljaštvo (zračna puška), šah, športski ribolov i utrka u invalidskim kolicima. Provodi se i natjecanje slijepih HRVIa u disciplinama: elektronski pikado, kuglanje i plivanje. Na natjecanju sudjeluju i izbornici, suci, pratnja 100%-tnih HRVI-a, provedbeno-organizacijski odbor natjecanja, te dr. sudionici.

Temeljem Odluke Glavnog odbora HVIDR-a RH u sklopu održavanja 18.-tog  SŠNIDOR-a, biti će organizirana i 7. umjetnička kolonija sa ciljem stvaranja fundusa umjetničkih djela HVIDR-a RH u svrhu obrane i pomoći hrvatskim braniteljima, te prezentacije radova umjetnika HRVI-a u RH i inozemstvu.                       

Skip to content