17. rujan prijedlog za Dan hrvatskih branitelja Virovitičko-podravske županije

Danas je u Gradskoj upravi u Virovitici održana koordinacija udruga proizašlih iz Domovinskog rata na kojoj su uz gradonačelnika Grada Virovitice Ivice Kirina prisustvovali predstavnici sljedećih udruga: Udruge roditelja poginulih branitelja Virovitičko…1 1271091630Danas je u Gradskoj upravi u Virovitici održana koordinacija udruga proizašlih iz Domovinskog rata na kojoj su uz gradonačelnika Grada Virovitice Ivice Kirina prisustvovali predstavnici sljedećih udruga: Udruge roditelja poginulih branitelja Virovitičko-podravske županije, Udruge udovica poginulih branitelja Domovinskog rata, Udruge HVIDR-a Virovitica i Zajednice udruga HVIDR-e Virovitičko-podravske županije, Hrvatskog časničkog zbora, 81. gardijske bojne „Kumovi”, Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Virovitičko-podravske županije, Kluba 127, Udruge Hrvatskih branitelja – dragovoljaca Domovinskog rata – podružnice Virovitica zajedno s predstavnicima Kluba 50. samostalnog bataljuna ZNG Virovitica i predstavnicima UHBDDR – ogranka „Sokol” Milanovac i ogranka „Vukovi” Taborište.

2 1271091630Na koordinaciji se raspravljalo o nekoliko važnih pitanja koja se tiču braniteljske populacije, pa se je tako između ostalog iskristalizirao prijedlog da jedinstvena proslava Dan branitelja Virovitičko-podravske županije bude 17. rujna, tj. dan oslobođenja virovitičke vojarne. Kako je bilo više prijedloga zamoljeni su predstavnici udruga da sazovu tijela svojih udruga i da se do iduće koordinacije očituju o tom prijedlogu koji bi se ukoliko dođe do suglasja predložio Virovitičko-podravskoj županiji.
Razgovaralo se je i o izradi idejnog prijedloga za Klub hrvatskih branitelja koji bi uskoro trebao biti gotov.

Na kraju je istaknut i problem izrade kalendara obljetnica, te je dogovoreno da udruge za iduću koordinaciju pripreme svoje prijedloge za izradu kalendara kako bi se nakon toga mogao izradit jedinstven kalendar.
Predstavnici udruga iznijeli su zadovoljstvo ovakvim načinom rada i pozdravili ove tri inicijative, te najavili svoj dolazak na iduću koordinaciju 26. travnja.

Skip to content