12. Tjedan psihologije otvoren za građanstvo: Cilj je destigmatizirati struku i približiti je građanima

Društvo psihologa Virovitičko-podravske županije i ove je godine pripremilo niz radionica i predavanja u sklopu 12. Tjedna psihologije koji se održava do 23. veljače. Aktivnosti su započele u ponedjeljak, 18. veljače, a večeras (20. veljače) je u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica Tjedan psihologije svečano otvoren za građanstvo. Svečanost su otvorili učenici Glazbene škole Jan Vlašimsky, a ovu manifestaciju su svojim dolaskom podržali, uz renomirane psihologe, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, pročelnica županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vesna Šerepac, ravnateljica Knjižnice Višnja Romaj te brojni drugi uvaženi gosti.

IMG 8656

Nazočni su ovom prilikom mogli poslušati zanimljivo predavanje Ljiljane Pačić Turk, pročelnice Odjela za psihologiju na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu koja je prikazala rad Sveučilišta, prvenstveno Odjela za psihologiju, ali i povijesti, sociologije, komunikologije, sestrinstva… Osim toga održana je prigodna izložba knjiga iz područja psihologije „Čitajmo psihologiju“ te izložba fotografija slikom i riječju.

Društvo je večeras dobilo i dvije nove članice – mlade psihologinje – Barbaru Ivanac i Izabelu Lovaković.

IMG 8707

Društvo psihologa VPŽ ove godine obilježava 20. godina rada te je ovom prigodom održan i Psihodomjenak u sklopu kojeg su članovi predstavili svoje aktivnosti. Struku su odlučili promovirati na popularan način, odnosno da građani mogu doći i porazgovarati sa svakim od psihologa, što je ujedno jedan od noviteta.

Ove godine Društvo je, uz sve aktivnosti koje su smo imali do sada, dodalo i zabavni dio.
Imamo jedan psiho-kviz te za završetak manifestacije zanimljiv koncert rock grupe iz Osijeka. Svake godine pripremamo nove aktivnosti, a kroz dosadašnje tjedne psihologije odradili smo tristo različitih aktivnosti te imali goste predavače sa svih fakulteta iz Hrvatske, na što smo izuzetno ponosni, rekla je predsjednica Društva psihologa VPŽ Jasna Per – Kožnjak.

IMG 8647

Glavni cilj Tjedana psihologije je približiti struku građanima.
Svjesni smo da je uz našu struku vezana jedna negativna stigma i upravo na ovako popularan način želimo struku destigmatizirati, približiti je građanima te zapravo prikazati da psiholozi rade sa zdravim pojedincima, istaknula je Jasna Per – Kožnjak. (virovitica.hr, fotografije: M. Bašić)

Skip to content